Friday 25 June 2010

Referat af møde 8 i å-lauget for Nivåen afholdt torsdag 6-5-10 hos Jakob Evart.

Deltagere: Iben W. O, Jakob E. , Poul Erik B. og Søren H.

0. Velkomst til Iben Winther Orton.

1. Dagsorden godkendt

2. Referat af møde 7 godkendt.

3. GF var kort , så det var godt med indlægget om vandplanerne. Nogle få medlemmer mangler at betale kontingent for 2010. Poul Erik clearer med Carsten S. Jensen hvem der har fået faktura.

4. Formand: Søren Hansen, næstformand: Jakob Evart, kasserer: Poul Erik Brandt, sekretær: Iben Winther Orton og menigt medlem: Per Lykke Larsen.
Vi skal sørge for at holde en god tone over for vores forhandlingspartnere . Vi skal have stationeringspunkterne for de nye opmålinger udleveret, samt navnet på det firma, der har forestået opmålingerne af vandløbene.
Vi skal arbejde videre med vandplanerne, når de bliver offentliggjort.
Fredensborg Kommune har foreslået, at der oprettes et ” å-råd ” i kommunen. Å-lauget er positiv, men afventer nærmere, da dette ” å-råd ” ikke skal erstatte å-laugenes arbejde. Der var enighed om at vurdere tiltaget ud fra en positiv synsvinkel, men dog også med kritiske briller.
Ydermere er der stemning for dialog med andre interesseorganisationer.

5.Søren H. orienterede om brev til Fredensborg Kommune med billeddokumentation om manglende oprensning af strækninger på Grønholt Å. Vi er blevet lovet svar fra udvalgsformanden for Miljø og teknik.

6.Efter regnvejr er vandet lang tid om at komme væk fra markerne – især ved Vejenbrødvej -. Længere opstrøms Nivåen er det OK.

7.Mødet med politikerne udsat. Per L.L. og Søren H. foreslår nogle nye datoer.

8.I vandopland Øresund er der i første periode – indtil 2015 – ikke forslag om vådområder.

9.Per L.L bedes , igen, kontakte Kystdirektoratet for fremgangsmåde ved afgravning i Øresund ud for Nivåens udløb.

10.Til næste BE møde forelægges et budget. Informationer til hjemmeside sendes til Iben W. O. Søren H. sørger for disse oplysninger.

Næste møde aftales senere.

Referent: Søren Hansen

No comments:

Post a Comment